Do nedavnega je marsikdo na zebrin vzorec gledal z dvignjenimi obrvmi, češ, »kakšen kič«, pa vendar je ta živalski potisk močno priljubljen pri notranjih oblikovalcih. Na svojih instagram profilih ga v zvezde kujejo tudi številne hollywoodske dive, ko se bahajo s pohištvom, vrednim tisoče dolarjev in potiskanim s črno belimi vzorci. Kako torej poskrbeti, da bo tudi v vašem domu, kot bi se sprehajali po afriški stepi, pa vendar še vedno okusno in s stilom? Predstavljamo vam nekaj namigov:

Živalski potiski so dober način, da interier iz navadnega in nič posebnega spremenite v zanimivega in privlačnega. Naj bo zebrin potisk na pohištvu, tekstilu ali stenski tapeti, v dom lahko ob pravem doziranju prinese živalsko energijo in razigranost ter večjo pozornost na detajle.

Kot tabure

Če bi radi le malce popestrili dnevno sobo ali vanjo vnesli element, ki bi vlekel pozornost nase, je tabure imenitna ideja. Uporabite ga kot kontrast ostalemu pohištvu.

Za ljubitelje monokromatskih palet

Monokromatski ambienti, za katere je značilno, da vzamete eno osnovno barvo, nato pa iz nje ustvarite celo paleto različnih odtenkov in jih uporabite v istem prostoru, lahko hitro postanejo dolgočasni, nezanimivi in brez osebnosti. Če jim dodate malce zebrinega vzorca, na primer na stene ali tla, bo monokromatska barva shema prišla lepše do izraza.

Stopnice

Celo hodnike in stopice, za katere dostikrat ne vemo, kako jih popestriti, lahko poživite z živalskimi potiski. Potrebujete le tekač z zebrinim vzorcem in delo je opravljeno!

Divje stene

Zebra na vaši steni? Zakaj pa ne! Seveda ni treba celotne stene odeti v črno bele črte, lahko pa tako poudarite le en del ali manjšo steno v sobi. In že vlada v prostoru divja energija!

Pisano

Nobenega razloga ni, da morajo biti živalski potiski realističnih barv. Ne omejujte se le s črno-belo, temveč se odločite tudi za roza, modro, sivo ali kakšno drugo nianso. Dajte domišljiji prosto pot!

Foto: Pinterest