4-članska družina je iskala parcelo na obrobju Ljubljane in na odlični lokaciji na Brezovici, le streljaj od avtoceste, našla idealnih 534 kvadratov. Bližina šole, vrtca, trgovine, narave … vse, kar so si želeli. Še več, deloma so si uresničili tudi željo po ravni strehi in zlati barvi, v katero so barvane celo zunanje žaluzije.

Arhitektka Mia Crnič iz studia MONOMO Arhitekti je pripravila načrte za 211 m2 veliko enostanovanjsko hišo, na zasnovo katere je poleg želja lastnikov vplivalo tudi dano zemljišče. Lokacija hiše je ob koncu niza ulice, ki se na jugu odpira proti Barju, medtem ko je na preostalih straneh (vzhod, zahod in sever) obdana s sosednjimi objekti. Takšna orientacija in posledično zasnova steklenih površin kljub legi objekta znotraj stanovanjskega naselja investitorju ponuja občutek miru in lepe poglede skozi steklene površine, zaradi nameščenih zunanjih žaluzij pa tudi zasebnost in popolno svetlobo.

Posebnost hiše je zlata barva zunanjih žaluzij, ki zlasti v jesenskem času oplemenitijo videz objekta s toplim barvnim pridihom. Zlate barve zunanjih žaluzij ne vidimo pogosto, saj ni standardna. Zelo edinstvena pa je tudi streha. Po prostorskih aktih je bila predpisana dvokapnica, medtem ko sta si lastnika želela ravne strehe. Domislili so si rešitev, po kateri so dvokapnico pomaknili navznoter, okoli nje pa ustvarili atiko, ki daje občutek ravne strehe.  

Zlato-rjava barvna shema

V objekt so vgradili zunanje žaluzije HERO.3 podjetja ROLTEK. Žaluzije se z zlatim odtenkom ujemajo z barvno skalo objekta, pri kateri so želeli odstopati od klasične antracit barve, njihova glavna naloga pa je uravnavanje svetlobnega vzdušja v interjerju. Fasada objekta je iz različnih materialov, ki sledijo barvni lestvici belih in rjavo-zlatih tonov: kombinacija bele kontaktne fasade in obešenih plošč v rjavo-zlatem tonu. Streha objekta je iz kovinske pločevine ter je barvno usklajena s fasadno oblogo, okni in senčili, ki so v posebnih, nestandardnih barvnih odtenkih. Pri podjetju ROLTEK lahko stranke izberejo praktično katero koli barvo, saj razpolagajo z lastno vrhunsko prašno lakirnico, ki omogoča popolno ujemanje barv, tudi če gre za povsem unikatne odtenke. Ob tem arhitektka razkrije kodo zlate barve, in sicer TD 68/15125.

V podjetju ROLTEK imajo od letošnjega leta v proizvodnji svojo prašno lakirnico, ki je najsodobnejša v tem delu Evrope in omogoča popolno svobodo pri izbiri barv, ne da bi to vplivalo na dobavni rok.
S prašnim lakiranjem lahko podjetje ROLTEK strankam uresniči najbolj eksotične barvne želje.

Zunanje žaluzije HERO.3 so relativno nov sistem, ki omogoča popolno skritost in je zgrajen iz najbolj trdnih in trajnih materialov. Prav tako je zelo posebna pritrditev žaluzij v bivalnem delu hiše, kjer so pri kotnem spoju okna pritrjene s kotnim spojem in z žičnimi vodili. Lamele so S oblike, ki je standardna oblika lamele pri podjetju ROLTEK, njihova prednost pa je tudi preprosto čiščenje.

Izgled kotnega spoja na objektu. Ko so zunanje žaluzije odprte, ni zastiranja pogleda s klasičnimi vodili, ampak z elegantnimi jeklenicami oziroma komaj vidnimi vodili.

Če se žaluzije popolnoma dvignejo, se jih ne opazi, saj so vodila in omarice v celoti skriti v fasadnem ovoju. »Omogočajo hkrati senčenje, po drugi strani pa še vedno poglede navzven in naravno kroženje zraka med njimi in oknom, kar dodatno pripomore pri varovanju pred pregrevanjem,« opisuje arhitektka in doda, da so v nekaterih prostorih hkrati z žaluzijami vgradili tudi komarnike. »Rolo komarniki so v spalnih in kopalniških prostorih. V primeru želje po popolnoma odprtem oknu je to najbolj praktična in odlična rešitev. Komarnik se kot roleta zvije gor in naenkrat je okno popolnoma odprto.«

Lastnika sta se od številnih možnosti upravljanja zunanjih žaluzij (fiksno stikalo, daljinsko upravljanje, pametni dom) odločila za upravljanje na žični motor tipa Protect. Različica motorjev “Protect” vključuje izboljšane varnostne mehanizme, kot je zaznavanje ovir. To pomeni, da se bo motor samodejno ustavil ali obrnil smer, če zazna oviro, kar pomaga preprečiti poškodbe motorja ali žaluzije. Gre za enega od osnovnih, a zelo priljubljenih tipov električnega upravljanja, saj omogoča motorno krmiljenje klasičnega tipa – na stikalo.

Lamele S oblike so enovito oblikovane (brez dodatnega krivljenja), saj zgolj ravna ploskev ne omogoča nastanka dodatnih senc in s tem novih vzorcev na fasadi, ko so žaluzije spuščene.

Kombinacijo zlate in bele barve zasledimo tudi v interjerju, ki nima niti enega hodnika in je maksimalno izkoriščen. Za opremo notranjosti sta poskrbela lastnika sama, kar pa ni bilo težko, saj je postavitev in izbor pohištva narekovala že dobra arhitektura. Ta je tudi tista, zaradi katere družina danes uživa svoje sanje v domu, ki ga obdaja lep vrt, krasijo zlati barvni detajli in varujejo trpežne zunanje žaluzije HERO.


Za popolno, trajno in estetsko dovršeno udobje bivanja ter življenje brez skrbi tudi pri vas doma se obrnite na podjetje ROLTEK ali obiščite njihov najsodobnejši razstavni salon senčil v Dobu pri Domžalah. Poleg najboljše izbire zunanjih senčil, komarnikov in garažnih vrat vam zdaj omogočajo tudi izbor čisto individualne barve katerega koli izdelka iz njihovega prodajnega programa, in sicer v krajšem dobavnem roku. Z lastno, najsodobnejšo linijo prašnega barvanja te vrste v Evropi zagotavljajo kratke dobavne roke tudi takrat, ko gre za naročila individualnega barvnega tipa. Za več informacij obiščite www.roltek.si ali na 01 724 00 00 pokličite strokovnjake, ki vam bodo pomagali do popolne izbire za vaš projekt.

Sponzorirana vsebina