Zdi se, kot da se je poletje začelo komaj včeraj, zdaj pa se že poslavljamo od zadnjih toplih dni. September je mesec, ko se vračamo v šolo in ustaljeno rutino, zato je zdaj idealen čas, da uredimo svoj dom, se pripravimo na hladnejše dni in organiziramo svoj dom tako, da nas bo podpiral pri vsakodnevnih opravilih in obveznostih. Naslednje kotičke doma se splača urediti najprej:

Predprostor: v predprostoru hitro zavlada kaos, sploh na prehodu iz ene sezone v drugo. Poskrbite, da imate dovolj zaprtega shranjevalnega prostora za garderobo, čevlje in dodatke. Sezonske pripomočke, kot so športna oprema, dežniki, kape, šali in rokavice, shranjujte v ustreznih škatlah, ki jih ob menjavi sezone preprosto zamenjate. 

Kuhinja: poletje se končuje, žar se umika, zato je čas, da vzpostavite red tudi v kuhinji. Priporočamo, da september izkoristite za večjo čistilno akcijo: izpraznite kuhinjske omarice, zavrzite ali podarite kuhinjske pripomočke, ki jih ne uporabljate, ter očistite omarice tako znotraj kot zunaj. 

Shramba: tudi shramba potrebuje osvežitev. Organizirajte marmelade ter vloženo sadje in zelenjavo ter zavrzite živila s pretečenim rokom. Pripravite okviren tedenski jedilnik in vzpostavite družinski nakupovalni seznam (bodisi analogni bodisi prek aplikacije), tako da boste med letom bolj organizirani in vedno podprti s polnovrednimi obroki.

Pisalna miza: začetek novega šolskega leta in vrnitev v pisarne pomeni, da je čas za organizacijo pisalnih miz. Sistemi za shranjevanje so enostavni in priročni dodatki, ki bodo poskrbeli, da bo med delom in po njem vedno vladal red.

Garderobna omara: jeseni bo čas za menjavo garderobe. V omari naredite prostor za toplejša oblačila in se brez izgovorov znebite zimskih kosov, ki jih ne nosite. Vse, kar ni več v vašem slogu, vam ne ustreza, je poškodovano ali nikoli nošeno, donirajte. Za boljšo organizacijo uporabite organizatorje predalov, košare in škatle.

Fotografije: Pexels, Pixabay, Unsplash