V današnjem hitrem tempu življenja je možnost preživljanja časa na prostem dragoceno razkošje. Naj gre za sprostitev po službi, uživanje ob vikendih ali med počitnicami - vsi cenimo trenutke na svežem zraku. Toda tovrstne radosti imajo tudi svoje izzive, kot so dež, žgoče sonce, toča ... Takrat je najboljša rešitev unikatna bioklimatska Hard-Top pergola.

Prilagodljiva pergola, ki je kot kameleon

Ker se podnebje zadnja leta zelo spreminja, postajajo vremenske razmere vse bolj nepredvidljive. Nenadni nalivi, intenzivni vročinski valovi in ​​celo neurja s točo lahko prekrižajo vaše načrte za sprostitev in uživanje na prostem. Ta nova realnost tudi kaže, da na terasi običajen senčnik v obliki dežnika, platnenega jadra, lesenega nadstreška in podobnih instant rešitev ne zadostuje več, saj ga odpihne prvi malo močnejši veter. Potrebujete nekaj bolj robustnega in trajnega, nekaj, kar se vremenu prilagaja kot kameleon: v toplem delu leta skrbi za senco, v hladnem pa prepušča sončne žarke. In to je lahko le bioklimatska Hard-Top pergola.

Hard-Top pergola je unikatno narejena za vsakega naročnika posebej. Ima močno ogrodje in nastavljive motorizirane aluminijaste lamele, ki omogočajo nadzor količine sončne svetlobe ali sence v danem trenutku. Poleti, ko pripeka sonce, lahko lamele s pritiskom na daljinski upravljalnik prilagodite tako, da ustvarite senco in pretok zraka, medtem ko jih v hladnejših mesecih odprete, da prepuščajo sončno svetlobo in naravno segrejejo vašo teraso. Ko grozi dež, pa se lamele lahko tudi popolnoma zaprejo in zagotovijo vodotesno streho, zato vam ni treba hiteti s pokrivanjem vrtnega pohištva ali se umakniti v notranjost.

Patentirana pergola iz vzdržljive aluminijaste konstrukcije je vodotesna, prenaša skoraj vsak veter, točo v velikosti kurjega jajca in do 1 m snega. Njene lamele po potrebi prepuščajo do 80 % sonca (idealno za pozimi) oziroma je na vsakih 25 cm pergole le 4 cm sence.

Več kot le streha

Kakovostna bioklimatska pergola pa ponuja še veliko več kot le zaščito pred vremenskimi vplivi. Vašo teraso spremeni v prilagojeno zatočišče, kjer lahko poležavate na oblazinjenem pohištvu, opazujete sončni zahod, berete knjigo ali gostite zabavo ob ogledu nogometne tekme na zunanjem televizorju. Prav tako lahko pod njo uredite poletno kuhinjo skupaj z mini barom in ledomatom za ohlajene pijače ali morda postavite wellness z jacuzzijem. Če pergolo opremite z LED-lučmi, dobite idealen ambient za večerna druženja, če ji dodate ventilator, pa poskrbite še za nežen vetrič v najbolj vročih dneh.

Ker lahko Hard-Top pergolo naročite v različnih barvah (beli, bež, srebrni, sivi, antracitni in rjavi ter v vseh barvah RAL-lestvice ali v videzu lesa), bo prijetna tudi na pogled in si boste ob njej spočili oči. Da ne omenjamo tega, kako lepo se bo ujela z barvnim konceptom vaše nepremičnine ali vrta.

Hard-Top pergoli lahko dodate stranska motorizirana senčila (ZIP-screeni, brisoleji, steklene stene), ki varujejo pred radovednimi pogledi ali vetrom, če živite na zelo vetrovnem območju. Lahko pa jo opremite s senzorjem za dež in elektro gretjem lamel tam, kjer je ogromno snega ali močna kondenzacija.

Pergola, ki ne potrebuje vzdrževanja

Redkokdaj boste naleteli na izdelek, ki ne potrebuje vzdrževanja, servisnih posegov ali čiščenja in ki za povrhu še ne rjavi. Hard-Top pergola je pri tem izjema. Izdelana je iz trpežnih materialov, kot je prašno lakiran aluminij, zato zdrži dolga leta brez omembe vrednega vzdrževanja (morda jo občasno le z omelom očistite pajčevin ali po potrebi operite s curkom vode). Po namestitvi, ki se povsem prilagodi značilnostim vašega objekta (lahko je samostoječa ali z eno oziroma več stranicami pripeta na objekt), lahko pod njo uživate desetletja – brez razmišljanja o popravilih, barvanju, čiščenju ali sanaciji rje.

Kot edina lamelna pergola brez žlebov na lamelah vam dež, listje in umazanijo enostavno izpira prek lamel v odtok. Pergola ohrani svoj estetski videz, vi pa medtem uživate na terasi ali vrtu.

Načrtujte vnaprej

Hard-Top pergola bo povečala vrednost in uporabnost zunanjega prostora za celotno življenjsko dobo vašega doma. Zato si pred nakupom vzemite čas in se pozanimajte o številnih možnostih, ki jih ponuja podjetje InoxVrbovšek, kjer so ta svoj paradni izdelek patentirali že pred 11 leti in zanj od Gospodarske zbornice Slovenije prejeli srebrno priznanje za inovacijo. Pa še to: če Hard-Top pergolo naročite pred pomladjo, si boste zagotovili, da bo nameščena in pripravljena za uporabo takoj, ko se bo začelo toplo vreme.

Več → www.hardtop-pergola.com

Sponzorirana vsebina