Dnevna soba je prostor za sprostitev, zabavo ter povezovanje z družino in prijatelji. Zato jo opremite tako, da bo uravnovesila funkcionalnost z udobjem in slogom po vaši meri. Naj gre za velik odprt prostor ali le majhen kotiček, lahko izbira pravega pohištva in naravnih elementov vašo dnevno sobo spremeni v vabljivo in spokojno zatočišče.

Velike kotne sedežne garniture

Eden od prevladujočih trendov pri opremljanju dnevne sobe so kotne sedežne garniture, predvsem v obliki črke L in U. Takšne sedežne garniture zagotavljajo dovolj prostora za sedenje, zaradi česar so popolne tako za družabna srečanja kot za tiho sprostitev ob gledanju televizije. Njihova prednost je tudi dober izkoristek prostora, saj se lepo prilegajo v kote in omogočajo sedenje na več straneh, kar je idealno za velike družine ali lastnike s pogostimi obiski.

Široka sedalna površina in plišaste blazine zagotavljajo maksimalno udobje.

Modularne sedežne garniture utelešajo funkcionalnost

Za tiste, ki hrepenite po prilagodljivosti, so modularne sedežne garniture odlična rešitev. Omogočajo vam, da konfigurirate postavitev glede na vaše potrebe, zaradi česar so funkcionalne in elegantne. S posameznimi moduli, ki jih je mogoče preurediti, ponujajo neskončne možnosti. Ustvarite lahko intimen dvosed za filmski večer ali pa module razširite v večjo površino za posedanje gostov.

Nevtralne barve in mehke teksture

Dnevna soba je prostor, kjer se želite počutiti udobno, kar pa lahko dosežete z nevtralno barvno paleto in takšnimi oblikami pohištva, ki pomirjajo in v vas vzbujajo notranje ravnovesje. Odtenki kremne, peščene, rjave in olivno zelene barve ustvarijo pomirjujoče okolje, ki deluje brezčasno in prefinjeno. Te barve so vsestranske in jih v prostor lahko vnesete tudi z dodatki, kot so blazine ali pregrinjala.

Sicer pa sedežne garniture in pohištvo za dnevne sobe vse bolj težijo k zaobljenim oblikam. Od klubskih mizic z gladkimi, okroglimi miznimi ploskvami do naslanjačev z zaobljenimi naslonjali. Mehkejše linije namreč vnesejo v prostor bolj sproščen in organski občutek ter uravnotežijo linearne oblike regalov.

Pri tkaninah za sedežno garnituro dajte prednost tistim, ki izžarevajo toplino in udobje, kot sta žamet ali bukle. Mehke teksture sedežne garniture vabijo k sprostitvi, medtem ko nevtralni toni, kot so smetanov, peščen, olivno zelen ali siv, zagotavljajo pomirjujočo ozadje. Nevtralne barve so vsestranske in se brezhibno zlijejo z različnimi slogi opreme – od modernega do rustikalnega.

Pametne funkcije

V današnjem času je pohištvo vedno bolj sofisticirano in z dodanimi pametnimi funkcijami, ki olajšajo uporabo. Tako so sedežne garniture opremljene z gumbi, s katerimi lahko preprosto nastavljate položaj sedenja, zaradi česar je vaša dnevna soba še bolj udobna in prilagodljiva različnim dejavnostim – gledanju televizije, branju, dremanju … Že dolgo pa niso več nobena redkost niti skriti predali za shranjevanje, integrirani moduli za polnjenje mobilnih telefonov ali masažne funkcije, vgrajene v pohištvo. Vse te inovacije poenostavljajo življenje in so prilagojene sodobnim potrebam.

Usnjene sedežne garniture se odmikajo od ostrih kotov k zaobljenim in mehkim linijam, ki v prostor vnašajo pretočnost in ustvarjajo prijetno okolje. Pametne funkcije omogočajo dodatno udobje.

Biofilno oblikovanje

Ne nazadnje se pri opremi dnevne sobe naslonite na vse bolj priljubljeno biofilno oblikovanje, ki se osredotoča na vključevanje naravnih elementov, kot so rastline, les ali naravna svetloba, v prostor. Dnevni regali so kot nalašč za to, da nanje postavite lončnice, kar ne bo le poživilo ambienta, ampak tudi izboljšalo kakovost zraka in okrepilo povezavo dnevne sobe z zunanjščino.

Vse vrste sedežnih garnitur, komode za dnevno sobo in tudi najrazličnejše dodatke dobite v prodajalnah Lesnina po vsej Sloveniji ali v njihovi spletni trgovini. Prednosti pohištva iz Lesnine so, da ga lahko popolnoma prilagodite prostoru, širok izbor različnih materialov (tkanine, usnje, masiva, furnir, lakirana površina) in barvnih odtenkov, prav tako vam za izbrano pohištvo izdelajo vizualni grafični prikaz, da si lažje predstavljate postavitev v vašem domu.

Sponzorirana vsebina