Če potrebujete nekaj toplega pridiha za svoj moderni dom, si omislite leseno svetilo. Les bo vaš ambient povezal z naravo, ga naredil bolj prijetnega ter iz njega pregnal hladno sterilnost.

Les je kot naraven material zelo topel, prijeten na dotik in pogled. Zaradi njegovih značilnosti ga uporabljamo za pohištvo, talne in stenske obloge ter za dekorativne dodatke. Njegova prednost je tudi dokaj lahka obdelava in oblikovanje, za notranjo uporabo pa ga niti ni treba barvati, kar je njegov dodatni plus.

Nekoč ga za izdelavo svetil sicer niso pogosto uporabljali, saj je zaradi manj varnih električnih napeljav oziroma kombinacije svetlobnih virov, kot so sveče, olje in podobno, dostikrat prihajalo do požarov.

Danes pa zaradi ognjevarne obdelave lesa pri tem ni več nobenih zadržkov. Luči iz lesa so najrazličnejših oblik in vrst, mnoge lahko z nekaj ročne spretnosti izdelate kar sami. Naj bodo lestenci, talne svetilke ali namizne luči – iz suhih vej, štorov, lubja, tankih upogljivih kompozitov, lakiranih deščic, obdelanih ali neobdelanih mletih lesenih mas – prav vse so imenitne! Preverite v galeriji.

Foto: Pinterest