Liverpool, eno večjih pristaniških mest Velike Britanije in tudi dom skupine Beatles, je poln neverjetne arhitekture. Ta obsega stavbe, ki pripovedujejo o zgodovini mesta, in moderne objekte, kot je penthouse ob reki Mersey. Penthouse, poimenovan tudi »Heritage« (angl. dediščina), sicer res zaznamujejo minimalistične, nevtralne barvne sheme, a je vse drugo glamurozno in luksuzno. Opremljen je s pohištvom znamk LUXXU, Boca do Lobo, DelightFull in PullCast.

Velikopoteznost penthousa se začne že pri vhodu z velikim predprostorom, ki ga navdihuje raznolik slog z vplivi klasicizma in sodobnosti. Umetniška identiteta tega prostora govori sama zase skozi številne dizajnerske kose pohištva, kot so: konzola Pietra Nero, namizna svetilka Waterfall ter ročno izdelana svetila s kristalnimi steklenimi cevmi in z detajli iz medenine. Prostor, poln kovinskih poudarkov, daje pridih višjega razreda in prikazuje brezmejno eleganco.

Odprt bivalni prostor krasita udobna zofa v dnevnem kotičku in pravokotna jedilna miza z natančno oblikovanimi stoli v jedilnici. Ultramoderna kuhinja spominja na zlata hollywoodska leta z vrtljivimi barskimi stoli in s svetili, narejenimi po meri.

Udobje spalnice

Par korakov naprej se znajdemo v glavni spalnici, ki pogled pritegne z masivnim posteljnim vzglavjem. Vanj so vključene nočne omarice, na njih pa opazimo geometrijske svetilke. Za dodatno dramatičnost poskrbi lesena stenske obloga z osvetljeno marmorno instalacijo.

Biofilni dizajn in kamen sta bila prednostna cilja pri oblikovanju kopalnice. Kosi, kot so: ogledalo Sapphire, kopalna kad Symphony in omarica za umivalnik Maison Valentina, naravnost blestijo, za piko na i pa poskrbijo stenske svetilke, ki očarajo z zlatimi detajli.

Penthouse vključuje tudi domačo pisarno, opremljeno z udobnim naslanjačem in s pisalno mizo Algerone, ter garderobno sobo, v kateri imajo lastniki modularne omare z naprednim sistemom za shranjevanje in steklenimi fronti. Otok v tej sobi je okrašen z dragimi kamni, omembe vredno pa je tudi velikansko ogledalo z markantnim okvirjem v kremnih odtenkih.

Soba za goste in najstnika

Spalnica za goste ima naravnejši koncept opreme in po tleh položen poliran lesen parket, medtem ko najstniško sobo prežema ležerna prefinjenost. Tu opazimo tudi betonske stene in kovinske poudarke, ki prostoru vdahnejo osebnost.

Ogled sklenemo na balkonu, na katerem kraljujejo zunanja jedilna miza Vertigo in jedilni stoli Charla. Talna svetilka osvetli večerno sceno in se ujema s pogledom na vodo.

Fotografije: LUXXU