Pri izbiri vhodnih in garažnih vrat za vaš dom sta oblika in površinska obdelava ključnega pomena, zlasti če želite ustvariti estetsko povezavo med vrati in arhitekturo nepremičnine. Površine vrat so lahko najrazličnejše, zelo moderna so vrata v industrijskem videzu betona ali kovine s patino, povečuje pa se tudi povpraševanje po toplem, organskem zaključku imitacij lesa. Podjetje Hörmann, vodilni evropski proizvajalec vrat, je s svojimi vsestranskimi površinami Duragrain v ospredju teh oblikovalskih trendov.

Ko se inovacija sreča s trpežnostjo

Hörmannova tehnologija Duragrain predstavlja preboj v oblikovanju vrat, saj ponuja edinstveno kombinacijo estetske privlačnosti in trpežnosti. Gre za površinsko obdelavo vrat, ki z uporabo naprednega digitalnega tiskanja posnema različne teksture, od lesa in kamna do kovine in betona, rezultat pa je zelo realističen zaključek, ki je popolnoma enak naravnim materialom in ne potrebuje vzdrževanja.

V nasprotju s tradicionalnimi površinami vrat, ki lahko zaradi izpostavljenosti vremenskim vplivom sčasoma zbledijo ali se poškodujejo, so namreč površine Duragrain odporne proti UV-žarkom, kar zagotavlja, da njihove barve in realistični vzorci ostanejo desetletja nedotaknjeni. Ker so takšna vrata odporna tudi proti praskam in vsakodnevni obrabi, pa so idealna tako za stanovanjske kot poslovne namene.

Površine Duragrain ponujajo raznoliko paleto možnosti oblikovanja vrat – v videzu lesa, mehkobi jekla ali celo subtilni teksturi naravnega kamna.

Priljubljenost betonskih površin in lesa

Eden glavnih oblikovalskih trendov pri zaključkih vrat je naraščajoča priljubljenost videza betona. Beton s svojo surovo, minimalistično estetiko izžareva občutek sodobnega industrijskega šika, ki postaja vse bolj zaželen v sodobni arhitekturi, njegov nevtralni ton v kombinaciji z grobo teksturo pa doda vsaki nepremičnini drzno eleganco.

Vrata v videzu betona se dobro ujemajo z minimalističnimi in sodobnimi arhitekturnimi oblikami ter zagotavljajo idealno ozadje za druge naravne elemente, kot je les, steklo ali kovina. Betonska površina vrat ponuja videz modernosti in brezčasnosti, povedo pri podjetju Hörmann, kjer zaznavajo povečano povpraševanje tudi po drugih naravnih zaključkih vrat, zlasti lesa.

Trend naravnega videza vrat se ujema s trajnostjo in biofilnim oblikovanjem, kjer vključevanje narave v bivalne prostore ustvarja občutek dobrega počutja in harmonije.

S tehnologijo Duragrain lahko resnično do detajla natančno posnemajo značilnosti hrasta, bambusa, češnje, smreke in drugih drevesnih vrst ter tako ustvarijo razkošen videz vrat kot iz masivnega lesa, vendar s trajnostjo sodobnega materiala. Prednost lesenih površin vrat je njihova sposobnost ustvarjanja toplega in vabljivega vzdušja, zaradi česar so še posebej priljubljene v primestnih hišah ali pri ekološko ozaveščenih lastnikih.

Novost so navpični motivi. Imitacije lesa se neopazno zlijejo z arhitekturo vašega doma.

Z nekaj kliki do sanjskih vrat

Lahko pa naredite še korak naprej k individualizaciji doma ter si svoja vhodna ali garažna vrata oblikujete mimo trenutnih trendov in čisto po svoje. Če imate na primer kakovostno fotografijo svojega priljubljenega motiva (pokrajine, mesta, ipd.), vam z digitalnim tiskom lahko Hörmannovi strokovnjaki tudi ta motiv prenesejo na vaša vhodna ali garažna vrata, ki tako postanejo resnično edinstvena.

Do sanjskih vrat si lahko pomagate s konfiguratorjem, s katerim lahko iz udobja svojega doma na svojem namiznem ali tabličnem računalniku preizkusite številne različice Hörmannovih vrat, oblik in motivov. »Z izbiro tipa vrat, površine, barve in velikosti boste s samo nekaj kliki oblikovali svoja sanjska vrata, poleg tega pa videli tudi nezavezujočo prodajno ceno za svojo konfiguracijo. Če nato naložite še sliko svoje hiše in vrata postavite v garažno odprtino, že vnaprej vidite, kako nova garažna vrata ustrezajo vašemu domu,« sklenejo pri Hörmannu.

Več >>> Hörmann Slovenija

Sponzorirana vsebina