Prostori Nova Showroom v Ljubljani so 10. oktobra gostili dogodek, posvečen blagovni znamki Rex Kralj, eni od najbolj prepoznavnih ikon slovenskega industrijskega oblikovanja. Udeleženci, med katerimi so bili arhitekti, oblikovalci in ljubitelji dizajna, so imeli priložnost pobliže spoznati bogato zgodovino in prihodnost znamke, ki sedaj nadaljuje svojo pot pod italijanskim okriljem.

Podjetje Rex Kralj, ustanovljeno leta 2012 po navdihu ikoničnega oblikovalca Nika Kralja, je s svojim inovativnim pristopom pustilo neizbrisen pečat na slovenski oblikovalski sceni. Po več kot desetletju delovanja je podjetje postalo del italijanskega podjetja Gervasoni, ki se ponaša z več kot 140-letno tradicijo. Ta pomemben prehod odpira nove priložnosti za nadaljnji mednarodni razvoj in rast.

Kljub temu Rex Kralj ohranja svojo identiteto, globoko zakoreninjeno v slovenskem oblikovanju. Značilni dizajn, ki je simbol slovenske ustvarjalnosti in inovativnosti, ostaja nespremenjen. Prav tako se v proizvodnem procesu nič ne spreminja – vsi izdelki ostajajo zvesti visokim standardom kakovosti, tradiciji in pristopu, ki so blagovno znamko zaznamovali že od njenih začetkov. Znamka Rex Kralj še naprej predstavlja preplet slovenske oblikovalske dediščine in sodobne funkcionalnosti.

Na dogodku so goste nagovorili ključni predstavniki te uspešne zgodbe. Andreja Krivošič, direktorica Nova Showroom, je poudarila pomen brezčasnega oblikovanja in dediščine, ki jo Rex Kralj ponosno predstavlja. Michele Gervasoni, lastnik in izvršni direktor Gervasoni, je izpostavil novo vizijo, ki združuje italijansko tradicijo in slovensko inovativnost. Žiga Vrhovec, ustanovitelj Rex Kralj, pa je orisal razvoj znamke ter njeno zvestobo dediščini Nika Kralja.

Andrea M. Pittarelli (Gervasoni), Andrej in Andreja Krivošič (Nova Showroom), Michele Gervasoni (Gervasoni) ter Žiga Vrhovec, ustanovitelj Rex Kralj.

Udeleženci dogodka so imeli priložnost spoznati kultne izdelke, ki simbolizirajo preplet slovenske ustvarjalnosti in sodobne funkcionalnosti. Prav tako so raziskovali, kako lahko brezčasno oblikovanje obogati različne prostore, bodisi bivalne ali delovne.

Za več informacij o pohištvu Rex Kralj se obrnite na ekipo Nova Showroom, ki ostaja predana predstavitvi kakovostnega oblikovanja. Na vsa Rex Kralj naročila vam do konca oktobra 2024 ponujajo tudi 15-odstotni popust.

Fotografije: Boris Vranić