Ko se odločate za namestitev zunanje enote toplotne črpalke, se pogosto pojavi vprašanje: kam jo umestiti, da bo funkcionalna, nemoteča, a hkrati estetsko skladna z vašim domom? Najnovejše generacije toplotnih črpalk omogočajo več fleksibilnih rešitev – od postavitve ob hišo, na balkon in podstrešje ter celo do postavitve brez zunanje enote. Zaradi svojega sodobnega in dovršenega dizajna pa so te naprave postale tudi pravi arhitekturni elementi.

Ob hiši – preprosto in učinkovito

Namestitev zunanje enote toplotnih črpalk zrak-voda ob hišo je najpogostejša izbira zaradi preproste namestitve in dostopnosti za vzdrževanje. Danes jih ni treba več skrivati v najmanj vidne kotičke na parceli, saj je njihov dizajn dovršen in tako postanejo čudovit arhitekturni element. Nove generacije toplotnih črpalk KRONOTERM so tudi skoraj neslišne, zato jih lahko namestite celo tik ob hišo ali celo na fasado ali streho.

Balkon ali terasa – optimalna rešitev za večstanovanjske stavbe

Zunanjo enoto lahko namestite tudi na balkon ali teraso, kar je odlična rešitev za neodvisno ogrevanje posameznih stanovanjskih enot v bloku. Lastna toplotna črpalka nudi popolno neodvisnost od skupnega ogrevanja in drugih stanovalcev vaše zgradbe. Toplotna črpalka VERSI je kompaktna in tako na balkonu zasede le 0,5 m2 prostora, njeno delovanje pa je tako tiho, da je ne opazite ne vi, ne vaši sosedje. Da lahko še naprej mirno posedate na svojem balkonu, poskrbijo posebni adapterji, ki omogočajo usmerjeno vodenje zraka. Lahko sedite tik ob napravi in sploh ne boste vedeli, da deluje. Vsak uporabnik si lahko po svoji želji izbere smer zajema in izpiha zraka, saj je na voljo več različnih kombinacij.

Podstrešje ali klet – diskretno in prostorsko varčno

Če bi želeli toplotno črpalko skriti tako, da sploh ne boste vedeli, da jo imate, hkrati pa zanjo porabiti čim manj bivalnega prostora, jo lahko umestite tudi na podstrešje ali v klet. Toplotna črpalka VERSI je tako kompaktna, da boste zanjo tudi v teh običajno manjših prostorih našli dovolj velik kotiček. Ob takšni namestitvi zrak do toplotne črpalke speljejo po posebnih izoliranih prezračevalnih kanalih. Za izpih in zajem zraka sta na voljo tako fasadna kot strešna rešitev. Izbirate lahko med rešetko in perforiranim pokrovom oziroma strešnim prezračevalnim elementom.

Postavitev v kuhinji …
… ali gospodinjski sobi.

Geotermalne toplotne črpalke – brez potrebe po zunanji enoti

Če ste se odločili za geotermalno toplotno črpalko ETERA, je skrb za postavitev zunanje enote odveč, saj je naprava sestavljena iz notranje enote in kolektorjev, ki so nameščeni pod zemljo. Gre za popolnoma diskretno in učinkovito rešitev.

Toplotna črpalka v pisarni …
… in v omari.

Prilagodite barvo svojemu domu

Koliko časa ste se odločali, kakšne barve bo vaša hiša? Pa barva sten vaše spalnice? Zakaj bi bila vaša toplotna črpalka kot vse druge? Prilagodite jo svojim željam, arhitekturi in okolju, v katerem bo delovala mnogo let in skrbela za vaše udobje bivanja. Poiščite tisti material, ki se najbolj sklada z vašim vrtnim pohištvom in okolico, tisto barvo, ki se najbolj ujema z barvo vaših oken, ali pa preprosto izberite tisto ohišje, ki vam je najbolj všeč.

Zunanje enote toplotnih črpalk ADAPT in VERSI so na voljo v 5 barvah – INOX, NERO(črno-rjava), OLIO (olivno zelena), ANTHRACITE (antracit), NEBBIA (nežno siva) in prestižnem materialu CORTEN, ki bo poskrbel za edinstven videz vaše naprave.

Če iščete skrbno oblikovano in estetsko toplotno črpalko ali potrebujete pomoč pri izbiri postavitve, kontaktirajte podjetje KRONOTERM, ki vam bo pomagalo najti pravo rešitev.

Sponzorirana vsebina