Tepete v kuhinji so v zadnjih letih postale zelo priljubljene. Nič čudnega, saj je polaganje tapet bistveno preprostejše in hitrejše od drugih načinov osvežitve ali popestritve tega našega najljubšega prostora; rezultati pa so lahko resnično izjemni ‒ od avantgardnih do romantičnih. A pri izbiri tapete imejte v mislih naslednje:

Tapete niso najprimernejši material za zaščito stene za koritom ali štedilnikom. Raje jih namestimo na stene, ki niso neposredno izpostavljene škropljenju vode ali maščobe. Odlično se podajo v jedilni ali kavni kotiček, ob kuhinjski polotok ali na prazno steno brez omar. Če vseeno želite tapeto namesto klasične stenske obloge, pa jo raje zaščitite s steklom.

Vir: Lime Lace

Za kuhinje so najprimernejše vinilne tapete, saj so vodoodporne in enostavne za čiščenje. Tekstilnih tapet se v kuhinjah izogibamo. Na srečo obstaja cela paleta vinilnih tapet, ki posnemajo vzorec in teksturo tekstila, s čimer v kuhinjo vseeno vnesemo nekaj tistega podeželskega šarma.

Ko izbiramo vzorec, imejmo v mislih želeni učinek. V sodobni kuhinji lahko tapeta živahnih barv in močnih vzorcev ustvari čudovit kontrast. V jedilnem kotičku so priljubljeni elegantni potiski; v trendu pa so tudi retro vzorci, kot so črte, karo ali drobno cvetje.

Vir: Mindthegap

Vinilne tapete čistimo z blagimi čistili in mehko krpo. Izogibajte se agresivnim kemičnim čistilom, ki lahko poškodujejo površino tapet.

Spodaj smo zbrali nekaj fotografij kuhinj, okrašenih s tapetami ‒ nam se vsaka po svoje zdi edinstvena, pa vam?

Naslovna fotografija: Pexels