Čeprav vročina še ni popustila in si s čela vsak dan brišete potne srage, je že nastopil čas, ko je treba razmišljati o zimi in si zagotoviti udobno ogrevanje. To pa letos ne bo problem, saj vam ponujamo rešitev, ki ubije kar dve muhi na en mah: v tej vročini vas bo rešila znoja, ko bo nastopil mraz, pa vam zagotovila toplino. Govorimo seveda o klimatski napravi, s katero lahko v domu vedno pričarate ravno pravšnjo sobno temperaturo.

»S stensko klimatsko napravo preprosto rešimo hlajenje in ogrevanje enega ali več manjših prostorov. Vse klimatske naprave delujejo varčno, na principu toplotne črpalke zrak – zrak. Manjši del energije koristijo iz električnega omrežja, večji del ogrevalne moči pa klimatske naprave proizvajajo iz toplote, ki jo toplotna črpalka brezplačno črpa iz zunanjega ozračja. Upravljamo jih prek daljinskega upravljalnika. Povezljive so z aplikacijo MELCloud, ki omogoča upravljanje na daljavo, tudi ko niste v prostoru,« povedo strokovnjaki iz podjetja Vitanest, zastopnika klimatskih naprav Mitsubishi Electric v Sloveniji. Vsi modeli teh naprav so energijsko visoko učinkoviti in zagotavljajo idealno klimatsko udobje ob hkratnem čiščenju zraka.

Kot edini vir ogrevanja so primerne serije stenskih modelov, ki delujejo pri nizkih zimskih temperaturah:

Ogrevajo tudi talne klimatske naprave

Izpostaviti je treba tudi talne klimatske naprave serije MFZ, ki zelo hitro ogrejejo prostor. Ob zagonu se del ogretega zraka samodejno usmeri navzdol prosti sesalni odprtini. Na ta način talna enota vsesa že deloma ogret zrak, zato hitreje doseže želeno temperaturo izpiha. Z ustrezno in učinkovito razporeditvijo zraka, izpihanega skozi zgornje lamele, talna klimatska naprava Mitsubishi Electric zagotavlja optimalno sobno temperaturo, kot izpiha zraka skozi zgornje lamele pa se lahko s pomočjo daljinskega upravljalnika spreminja v pet različnih smeri (+ način Swing in Auto). Naprava omogoča tudi štiri različne moči izpihanega zraka (+ način Auto).

Talne klimatske naprave se kot edini vir ogrevanja prostorov odlično obnesejo, saj ogrevajo:

  • do -25 °C zunanje temperature, MFZ-KT
  • do -15 °C zunanje temperature, MFZ-KW

Omogočajo dvosmerno vpihovanje toplega zraka, v smeri ob steni in v smeri proti tlom, zato je ogrevanje toliko bolj učinkovito in hkrati prijetno. Zaradi čistih linij in ravnih površin so talne enote idealne za umestitev v prostore, kjer postavitev visoko na steno ni možna, na primer v manjših oziroma nižjih mansardah.

»Idealne so ravno za mansardna stanovanja, ki so zaradi velike strešne površine bolj na udaru vremenskih vplivov. Z ustrezno in učinkovito razporeditvijo zraka, izpihanega skozi zgornje lamele, se doseže optimalna sobna temperatura. Z opcijsko vgradnjo Wi-Fi vmesnika pa jih lahko upravljamo na daljavo prek aplikacije MELCloud, tako lahko prostor ogrejemo, še preden vanj vstopimo. Za maksimalno prečiščevanje ozračja v prostoru se po naročilu kot dodatna oprema lahko vgradi tudi dodatni filter V Blocking, ki uničuje viruse, bakterije, alergene in spore,« še dodajajo pri podjetju Vitanest.

Več → www.vitanest.si

Sponzorirana vsebina