Bioklimatska pergola postaja ključna za vsako teraso, ker lahko z enostavno regulacijo lamel sami določate, ali želite sonce ali senco, zadrži dež, točo, sneg, ščiti vas pred poletno vročino ali ohrani teraso suho tudi pozimi. Zdaj je na trgu velika ponudba serijskih bioklimatskih pergol pretežno iz Turčije in Kitajske, praviloma so slabše kakovosti in niso izdelane po vaših merah in željah. To je pomembno, ker nismo vsi ljudje enaki in nimamo enakih hiš in v enakih okoljih, terase s pergolo pa praviloma uporabljamo desetletja, zato je pametno naročiti unikatno izdelane pergole. Te so vašim potrebam prilagojene po meri in barvi, nadgradite pa jih lahko tudi s številnimi drugimi dodatki, kot so senzorji za dež ali veter, stranska senčila in LED-svetila. S takšno unikatno pergolo lahko uporabnost terase res podaljšate na vse dni v letu.

Prvo bioklimatsko pergolo na svetu so leta 2012 razvili in leto pozneje patentirali v slovenskem podjetju InoxVrbovšek. Poimenovali so jo Hard-Top pergola in je danes sinonim za najkakovostnejšo bioklimatsko pergolo na trgu. »Hard-Top pergola ni serijski izdelek, saj naši izkušeni mojstri vsako pergolo po želji kupca izdelajo unikatno – od začetka do konca,« pove direktor podjetja Zdene Vrbovšek in doda, da so zanjo leta 2013 prejeli tudi priznanje za inovacijo.

Hard-Top pergola je izdelana iz vzdržljive 100-odstotno nerjaveče aluminijaste konstrukcije, je vodotesna, prenaša skoraj vsak veter, točo v velikosti kurjega jajca in do 1 m snega. Zagotavlja vam popolno varnost, dolgo življenjsko dobo in 10 let garancije na konstrukcijo. Njena velika prednost je izjemna prilagodljivost glede na vreme, saj vam pozimi, ko je sonce najnižje in si želite kar najbolj uživati v sončnih žarkih, prepušča do 80 odstotkov sonca. Preprosto odprete lamele in užijete D-vitamin (na steni ali tleh je lahko na vsakih 25 cm sonca prisotne samo 4 cm sence), medtem ko vam poleti lahko ustvari popolno senco.

Hard-Top pergola je tudi edina lamelna pergola s funkcijo samočiščenja. To pomeni, da vam listje in umazanijo dež enostavno izpira preko lamel v odtok. Vaša pergola se čisti sama, vi pa medtem uživate na terasi.

Kot omenjeno je Hard-Top pergola prilagojena za vsakega kupca posebej. »V fazi odločanja poveste svoje želje in potrebe, nato pa vam naš svetovalec predstavi še strokovno videnje in poda predloge – tako lahko nastanejo najboljše in najlepše možne rešitve za kontrolirano sončenje, senčenje in maksimalno udobje na vaši terasi,« opiše Zdene Vrbovšek postopek, po katerem Hard-Top pergolo prilagodijo vaši situaciji. Pergolo vam lahko pritrdijo na objekt, lahko je samostoječa, lahko pa je tudi vgrajena v strop ali pa streho. Zanjo sami določite dimenzije, pri čemer je razpon med stebri lahko vse do 9 metrov, izberete eno od 7 standardnih barv, ki se najbolj ujema z vašim objektom, predvsem pa lahko pergolo za piko na i opremite še z različnimi dodatki, kar marsikatera druga podobna pergola ne omogoča.

Montaža pergole je mogoča v vse vrste objektov (betonski, opečni, jekleni, leseni, skeletni) pred ali po narejeni fasadi s posebnimi inoks nosilci in vmesno polipropilensko ploščo, da ni toplotnega mostu. 

Dodatna oprema za premium izkušnjo

Tako lahko za svojo Hard-Top pergolo poleg standardnih 7 barv izberete med katero koli barvo na RAL-lestvici ali pa celo naročite takšno v imitaciji lesa. Dodate ji lahko LED-linijska ali točkovna svetila (enobarvna ali RGB z daljinsko regulacijo), stranska senčila (ZIP-screeni, brisoleji, steklene stene), da vas ne moti sonce, veter, pogledi, senzor za dež (in veter za screene) in tudi elektro gretje lamel, če ne želite snega ali je močna kondenzacija. »Kadar je pergola vgrajena neposredno ob morju, predlagamo t. i. »Marine paket« – gre za posebno izvedbo z inoks AISI316 za morje, hermetične izvedbe elektrike in posebno barvo za morje, pri čemer je treba poudariti, da ima edino Hard-Top pergola tudi na vseh spojih barvane komponente, da se 100 % prepreči korozija,« pojasni Vrbovšek in sklene, da sta vsaka terasa in vsak projekt zgodba zase, zato lahko z vrsto dodatkov iz Hard-Top pergole ustvarite res udoben zunanji bivalni prostor. Če ga boste opremili še z dizajnerskim pohištvom, letno kuhinjo, žarom ali drugimi ambientalnimi elementi, pa »boste pod Hard-Top pergolo lahko resnično uživali vse dni v letu, desetletja brez vzdrževanja,« še doda Vrbovšek.

Če želite v živo videti izgled in delovanje Hard-Top pergole, se obrnite na družinsko podjetje s 40-letno tradicijo InoxVrbovšek, kjer vam pokažejo proizvodnjo in vse elemente pergole v resnični velikosti, tudi simulacijo delovanja na modelu pergole – okvir in tri lamele, ki se odpirajo in zapirajo, kar vam omogoča, da se po popolnem razumevanju lažje sami odločite.

Več → www. hardtop-pergola.com

Sponzorirana vsebina