V Centru Rog si lahko med 1. in 30. oktobrom ogledate prodajno razstavo dveh slovenskih znamk, ki prisegata na naravne materiale in trajnost: Mosaico by Repua in NISA art decor.

Prodajna razstava lesenih izdelkov in unikatnih dekorativnih vaz, ki bo potekala v Centru Rog, ponuja vpogled v bogastvo naravnih materialov in mojstrstvo slovenskih ustvarjalcev. V sklopu trgovine in razstave boste lahko občudovali izdelke, ki združujejo tradicijo in sodobno oblikovanje – vsaka stvaritev nosi pečat ročnega dela in edinstvene vizije ustvarjalcev – obenem pa razstavljene kose vključili tudi v domač interjer.

MOSAICIO by REPUA

Filozofija blagovne znamke MOSAICO by REPUA temelji na ljubezni do masivnega lesa. Je interpretacija procesa izdelave masivnega pohištva kot iskanja harmonije med naravo in človekom, izdelava pohištva pa je odraz velikega spoštovanja do naravnih virov in razumevanja njihove vrednosti. »V središču zgodbe je drevo kot simbol življenja in naravne modrosti. Drevo raste počasi, absorbirajoč energijo sonca, vode in zemlje. To počasno zorenje simbolizira potrpežljivost in naravni tok življenja, ki ga človek pogosto prezre v svojem hitrem vsakdanu. Drevo nosi v sebi zgodbe desetletij, morda stoletij, in te zgodbe se prenesejo v les, ko se drevo poseka. Zato izdelava masivnega pohištva ni le tehnični proces, ampak tudi duhovno dejanje. Lesar oziroma oblikovalec lesa mora z globokim spoštovanjem pristopiti k drevesu. Vsak rez, vsako oblikovanje je odraz tega spoštovanja. Iz lesa ustvarimo nekaj trajnega in lepega, nekaj, kar nosi sledi naravne zgodovine drevesa, hkrati pa izraža človeško ustvarjalnost in vizijo,« svojo ustvarjalno filozofijo opiše Gašper Repovž, ki stoji za znamko Mosaico by Repua in dodaja: »Ko človek obdeluje les, se ne združuje le z naravo, ampak tudi s samim seboj. Preobrazba drevesa v unikatno masivno pohištvo je kot preobrazba surovega materiala človeške duše v nekaj izčiščenega in plemenitega. Les nosi toplino, življenje, energijo narave in ko ga obdelujemo, se učimo tudi sami postajati bolj potrpežljivi, ustvarjalni in v sozvočju s svetom okoli nas. Na koncu je izdelava našega masivnega pohištva simbol sodelovanja med naravo in človekom, kjer oba prispevata svoje – narava svojo moč in surovino, človek pa svojo modrost in spretnost. V tej harmoniji nastane nekaj, kar presega oba: lepota in trajnost, ki ostane za vedno.«

NISA art decor

Pod imenom NISA ustvarjata Nikoleta in Saša, ki odpadnim steklenicam vdahneta novo življenje v obliki dekorativnih vaz. Del asortimana znamke so tudi umetniška dela, ki jih prav tako navdihuje veliko spoštovanje do narave in naravnih materialov. Ustvarjalki uporabljata zemeljske pigmente, ki jih sami poiščeta v naravi. Slike na svojevrsten in abstrakten način prikazujejo prizore, oblike, dogajanja in procese, ki se vseskozi odvijajo v naravi in se odražajo kot različne reliefne oblike, pokrajine, kamnine ali pa tudi kot preprosto obarvanje listov v jeseni. Nekaj posebnega so stekleni izdelki, ki niso le trajnostni, temveč se ponašajo tudi z estetsko vrednostjo. »Vaze nastajajo iz odslužene steklene embalaže. Steklenice tako svoje zgodbe ne končajo v smeteh, vendar s preobrazbo ponovno zaživijo v novi podobi. NISA izdelki poosebljajo vrednote trajnosti, unikatnosti in pridih narave,« povesta Nikoleta in Saša. Z uporabo zemeljskih pigmentov in reciklirane steklene embalaže želita širiti sporočilo o pomenu ohranjanja okolja in zavedanje o vrednosti recikliranja. S svojimi deli želita ljudi tudi spodbuditi, da se za trenutek ustavijo, opazujejo svet okoli sebe, se poglobijo v naravo ter se prepustijo njeni neskončni lepoti in modrosti.

Lepo vabljeni na prodajno razstavo, ki bo med 1. in 30. oktobrom v Centru Rog potekala pod sloganom NARAVNO in TRAJNO.